Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@07:52:03 GMT

تغییرات اقلیمی چالش تعیین‌کننده قرن حاضر است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۶۳۱۰

تغییرات اقلیمی چالش تعیین‌کننده قرن حاضر است

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاثیرات نامطلوب تغییرات اقلیمی را چالش تعیین‌کننده قرن حاضر دانست و از ضرورت مداخله جمعیت هلال احمر ایران برای کنترل بحران خشکسالی، سیل‌های ناشی از آن و دیگر مشکلات تغییر اقلیم بر زندگی مردم در ایران و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا حمایت کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، رابرت ماردینی روز یکشنبه  در  نشست خبری با خبرنگاران  به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس جمعیت هلال احمر ایران افزود: ما باید علاوه بر کارهای معمول به دنبال افزایش تاب‌آوری جوامع محلی با تامین انرژی‌های پاک مثل انرژی خورشیدی و تولید کشاورزی با آبیاری قطره‌ای باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چالش تعیین کننده قرن ماست و اکنون مرکز تغییرات اقلیمی، ما در کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، فدراسیون جمعیت های ملی و ۴۰ سازمان با ۳ کشور بزرگ اهداکننده کمک در حال تلاش برای کاهش سرعت تغییرات اقلیمی هستند.

وی نقش مناقشات مسلحانه در تشدید بحران خشکسالی را بسیار مهم دانست و از تهیه برنامه کنترل آسیب‌های تغییر اقلیم برای سازمان های بشردوستانه در سال میلادی گذشته خبر داد و گفت: تغییرات اقلیمی مناطق مختلفی در جهان همچون شاخ آفریقا و خاورمیانه را متاثر کرده است. اکنون ۲۵ کشور بسیار تحت تاثیر آسیب‌های ناشی از تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند. جالب است بدانید که ۶۰ درصد از این کشورها درگیر مناقشات مسلحانه هستند و این مشکل مضاعفی است که تاثیرات نامطلوب تغییرات اقلیمی را افزایش می‌دهد. این وضع را بسیار وخیم کرده است.

وی افزود: در مورد کنترل مشکلات تغییر اقلیم نظام بین‌الملل ما باید هم سرعت تغییرات را کاهش و هم سازگاری را افزایش دهیم. یعنی کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و سرمایه‌گذاری همزمان نظام بین‌المللی برای سازگاری با کمبودها و مشکلات بسیار مهم است. فراموش نکنیم که این یک موضوع فوری، مهم و اورژانسی است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ سال گذشته  برنامه کنترل آسیب‌های تغییر اقلیم را برای سازمان های بشردوستانه تهیه و منتشر کرد.

ماردینی عدم کنترل بحران‌های ناشی از تغییرات اقلیم را موجب تشدید بحران غذایی در کشورهای محروم جهان دانست و گفت: بحران‌های غذایی تنها در افغانستان نیست. تنها در یکی یا دو کشور نیست. در چاد، در حوزه ساحل و در شاخ آفریقا چندین کشور به خاطر مناقشات مسلحانه نیاز به کمک‌های غذایی دارند. اکنون کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در افغانستان و در یمن فعالیت‌هایی را برای تامین غذای مردم آسیب دیده از مخاطرات دارد. ولی نه تلاش ما و نه تلاش برنامه جهانی غذا و نه دیگر سازمان های بشردوستانه کافی نیست چراکه ما علاوه بر بحران غذایی جاری در تعدادی از کشورها باید به فکر خشکسالی و دیگر اثرات نامطلوب تغییرات اقلیم باشیم.

وی گفت: سیل‌های ناشی از تغییرات اقلیم، کاهش تولیدات کشاورزی، موضوعات مهمی است. ما باید با حضور خود فشار بر جامعه‌ای محلی را کاهش دهیم و تاب‌آوری آن‌ها را بیشتر کنیم. ما دست روی دست نگذاشته‌ایم. ما هرکاری که بتوانیم برای کنترل بحران‌های غذایی انجام می‌دهیم. اکنون بحران اوکراین هم بر این مشکلات غذایی افزوده است و بسیاری از محصولات غذایی در دنیا با مشکل عرضه مواجه شده است.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ مشکل بحران غذایی در یمن را بسیار بزرگ خواند و گفت: ۱۶ میلیون نفر شب‌ها گرسنه می‌خوابند. ۲۴ میلیون از ۳۰ میلیون جمعیت آن وابسته به کمک‌های بشردوستانه هستند. اخیرا نشستی برای کمک به یمن برگزار شد. تقاضای ما مبلغ ۲/۴ میلیارد دلار بود. که تنها ۳/۱ آن تعهد شد و این مبلغ هم در حال حاضر هنوز تکمیل نشده است. 

ماردینی راه حل جهان و نظام بین‌الملل را تلاش برای صلح دانست و بر نقش موثر ایران در کاهش مخاصمات خاورمیانه تاکید کرد و گفت: باید بر صلح سرمایه‌گذاری کرد. از نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات منطقه نباید غافل شد. ایران می‌تواند نقش مثبتی در کاهش و یا حتی رفع این مخاصمات بازی کند. باید به سمت صلح حرکت کنیم. معجزه‌ای در کار نخواهد بود و توجه کنیم که همواره با کمبود منابع بیشتر و افزایش قیمت کالاها در جهان مواجه هستیم و این مشکلات به خصوص با بحران اوکراین افزایش یافته است.

ماردینی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات مختلف مردم افغانستان به خصوص پس از تسلط طالبان بر آن کشور و افزایش موج مهاجران افغانستانی به ایران گفت: در افغانستان مشکلات زیادی داریم. اما ما و شرکا باید به خودمان افتخار کنیم که موفقیت‌های قابل توجهی به دست آورده‌ایم. کمیته بین‌المللی و فدراسیون جمعیت‌های ملی در خط مقدم پاسخ‌دهندگان به مشکلات بشردوستانه افغانستان بوده و هستند. همه تلاش ما این بود که افغانستان فرو نپاشد و تلاش‌های ما نتیجه داد چراکه تا امروز این کشور دچار فروپاشی نشده است.

او از تلاش هلال احمر ایران برای واکسیناسیون مهاجران حاضر در خاک ایران قدردانی کرد و گفت:  ما در مورد مهاجرین و پناهندگان افغانستانی در سال گذشته تعامل بسیار نزدیکی با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران داشتیم. پروژه مشترکی بین ما و هلال احمر ایران برای واکسیناسیون کرونا اتباع افغانستانی در خاک ایران تعریف شد و با موفقیت به نتیجه رسید. البته بخشی از کمک‌های بشردوستانه به مهاجرین افغانستانی مبتنی بر حضور داوطلبان جمعیت‌ هلال احمر و سخاوت ایران است.

مدیر کل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از به نتیجه رسیدن تلاش‌های این کمیته و شرکای آن ابراز خرسندی کرد و گفت: در مساله افغانستان اکنون طالبان برای پرداخت حقوق پزشکان و پرستاران و سایر نهادهای بهداشتی و خدماتی ضروری دچار مشکل است. مذاکراتی کردیم تا راهی برای پرداخت حقوق کادرهای درمانی ایجاد شود. این می‌تواند یک الگوی انسان‌دوستانه به وجود آورد و در برنامه‌های بشردوستانه دیگر هم استفاده شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان صلیب سرخ جهانی ، کمیته بین المللی صلیب سرخ ، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان صلیب سرخ جهانی کمیته بین المللی صلیب سرخ جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته بین المللی صلیب سرخ جمعیت هلال احمر هلال احمر ایران تغییرات اقلیمی تغییرات اقلیم تغییر اقلیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش طلافروشان حل شد؟

به گزارش همشهری آنلاین ، مروری بر رویدادهای اقتصادی روز گذشته نشان می‌دهد که وزارت صنعت از موضع خود در قبال طلافروشان عقب نشسته و طبق اعلام این وزارتخانه نیازی به ثبت دارایی طلافروشان در سامانه جامع تجارت نیست. دیروز همچنین سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: خودرو ایکس۵۵ پرو تولیدی شرکت مدیران‌خودرو به‌دلیل نقص فنی دیگر شماره‌گذاری نمی‌شود.

چالش طلافروشان

وزارت صمت در بخشنامه‌ای تسهیلات تازه‌ای برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت در نظر گرفت. در این بخشنامه تأکید شده است که مالیات عایدی سرمایه مشمول واحدهای صنف طلا نمی‌شود؛ همچنین ثبت موجودی اولیه مربوط به دارایی‌های شخصی یا سرمایه‌ای نمی‌شود.

توقف شماره گزاری ایکس 55

سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد: به‌علت وجود نقص فنی در برخی از خودروهای مدل ایکس۵۵ پرو تولیدی شرکت مدیران‌خودرو، تا اطلاع ثانوی شماره‌گذاری این خودرو متوقف می‌شود. در روزهای گذشته فیلم‌های مربوط به شکسته‌شدن اکسل این خودرو مورد توجه مردم قرار گرفته بود.

خانه های خالی

سعید غفوری، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران، با بیان اینکه با احتکار مسکن برخورد می‌کنیم، گفت: تاکنون ۳۰هزار واحد مسکونی خالی در شهرهای جدید شناسایی شده است که به تمام مالکان آنها جهت تعیین‌تکلیف و معرفی ساکن اخطار داده شده است.

صادرات سیر

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی گفت: سال قبل ۴۰میلیون دلار سیر به ۳۲کشور صادر شده که مقصد نخست صادرات سیر تازه عراق بوده است.

بازبینی دهک ها

صولت مرتضوی، وزیرکار، گفت: دهک‌بندی‌ها هر ۶‌ماه یک‌بار بازبینی و اصلاح می‌شود و امکان دارد کسی از دهک ۴ به دهک ۵ ارتقا یابد و برعکس. این سامانه همواره قابل به‌روزرسانی است.

صادرات دارو

براساس آمار گمرک ایران، واردات و صادرات دارو در سال۱۴۰۲ به‌ترتیب ۲.۳میلیارد دلار و ۱۷۰میلیون دلار بود که بیانگر کاهش ۱۳.۶درصدی واردات و ۱۱درصدی صادرات است.

درآمدهای مالیاتی

براساس اطلاعات سازمان امور مالیاتی، در فروردین‌ماه امسال بالغ بر ۵۶هزار و ۷۱۹میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است که نسبت به‌مدت مشابه سال قبل رشد ۳۰درصدی نشان می‌دهد.

حراج شمش طلا

در بیست‌وچهارمین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، با معامله ۳۱۹کیلوگرم شمش طلای استاندارد، رکورد معاملات شکسته شد. میانگین قیمت هر شمش ۴میلیارد و ۴۴۳میلیون تومان بود.

تجارت با انگلیس

وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس اعلام کرد: کل تجارت این کشور با ایران در سال میلادی گذشته با رشد ۸.۷درصدی به بیش از ۴۲۰میلیون پوند رسید.

کد خبر 850541 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سیر ارز - بازار داخلی صادرات و واردات قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران خودرو

دیگر خبرها

  • محکومیت دو باشگاه استقلال از سوی کمیته تعیین وضعیت
  • چالش طلافروشان حل شد؟
  • چین و بازیگری جهانی؛ ۱۲ محور پکن برای پایان جنگ اوکراین
  • حمایت از حقوق بین‌المللی بشردوستانه برای تضمین سلامت همه مردم
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • گروسی: امیدوارم نشست اصفهان گام جدیدی برای همکاری‌ها باشد
  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود