Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین چشم انداز اقتصاد منطقه ای صندوق بین المللی پول نشان می دهد که تورم با سرعت زیادی در حال افزایش است. در اولین سال شیوع همه گیری کرونا، متوسط تورم در برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک و پرو (5LAS)کمتر از میانگین سایر اقتصادهای نوظهور بود. اما اکنون، در شیلی، کلمبیا، مکزیک و پرو به طور متوسط 8 درصد و در برزیل 10.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصد، نسبت به اکتبر سال گذشته، بالاتر از میانگین قرار گرفته است.

گروه بین الملل بازارنیوز: تانیا میرحسینی؛ تورم در بزرگ‌ترین اقتصادهای آمریکای لاتین افزایش یافته است و بانک‌های مرکزی بزرگ در منطقه را بر آن داشته تا قبل از بهبود کامل فعالیت‌های اقتصادی، نرخ‌های بهره را افزایش دهند.

آخرین چشم انداز اقتصاد منطقه ای صندوق بین المللی پول نشان می دهد که تورم با سرعت زیادی در حال افزایش است. در اولین سال شیوع همه گیری کرونا، متوسط تورم در برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک و پرو  (5LAS)کمتر از میانگین سایر اقتصادهای نوظهور بود. اما اکنون، در شیلی، کلمبیا، مکزیک و پرو به طور متوسط 8 درصد و در برزیل 10.5 درصد، نسبت به اکتبر سال گذشته، بالاتر از میانگین قرار گرفته است.

نمودار (1): شاخص قیمت مصرف کننده مواد غذایی؛ شاخص ژانویه 2019 = 100

منبع: Haver Analytics  و محاسبات پژوهشگران صندوق بین المللی پول

توضیحات: تورم در آمریکای لاتین، که تا حدی ناشی از خیزش سریع قیمت مواد غذایی بوده است، افزایش یافته که موجب بالا رفتن نرخ بهره در ابتدای رونق کسب و کارها پس از کرونا شده است.

خیزش سریع قیمت مواد غذایی یکی از عوامل افزایش سطح عمومی قیمت ها در آمریکای لاتین  شده است. البته این افزایش قیمت در مواد غذایی حتی قبل از شروع همه گیری کرونا، آغاز شده بود و از ژانویه 2020 به طور میانگین در کشورهای 5LAS بیش از 18 درصد افزایش یافته اند.

در آمریکای لاتین، قیمت مواد غذایی حدود یک چهارم سبد مصرفی خانوارها را تشکیل می دهد. برای خانوارهایی که هنوز از بحران کرونا رنج می برند، فاکتورها و صورت حساب های بالای موادغذایی، سهم کمتری از درآمد را برای سایر کالاها باقی می گذارد. در منطقه ای با بالاترین سطوح نابرابری درآمدی، این بار برای خانوارهای کم درآمدی که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف غذا می کنند، بیشتر است.

حتی تورم اصلی که قیمت مواد غذایی و انرژی را شامل نمی‌شود، امسال، از روند قبل از همه‌گیری کرونا فراتر رفته و در اکتبر،  به میانگین 5.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است.

به نظر می رسد فشارهای تورمی باید موقتی باشد و تورم میان مدت احتمالاً به اهداف مد نظر بانک های مرکزی این کشورها نزدیک خواهد شد. اما ابهامات زیادی وجود دارد. شوک ناشی از این همه گیری کرونا در جهان منحصر به فرد است و تعیین تأثیر آن بر قیمت کالاها، تنگناهای عرضه و افزایش هزینه های حمل و نقل دشوار است.

این منطقه در طول تاریخ خود همواره با تورم بالا و ناپایدار دست و پنجه نرم کرده است. این سابقه ی طولانی ممکن است به شیوه‌های جدید شاخص‌سازی در قراردادهایی که شرایط خود را به طور خودکار با تورم تنظیم می‌کنند، منجر شده باشد. همین مسئله می‌تواند افزایش قیمت‌ها را سرعت ببخشد.

همچنین این خطر وجود دارد که شرایط مالی بین‌المللی به سرعت و به طور غیرمنتظره در واکنش به تحولات تورمی در اقتصادهای پیشرفته وخیم تر شده و منجر به خروج سرمایه از بازارها و اقتصادهای نوظهور همچون کشورهای امریکای لاتین شود. این شوک احتمالی می تواند ثبات مالی را به خطر بیندازد و ارزش پول را در آمریکای لاتین کاهش دهد و بر فشارهای تورمی بیفزاید.

مدیریت انتظارات، از طریق بیانیه‌ها یا افزایش نرخ‌ها، یک عامل کلیدی برای جلوگیری از یک مارپیچ تورمی است، به همین دلیل است که بانک‌های مرکزی در منطقه آمریکای لاتین به سرعت و به سختی در حال حرکت برای حفظ اعتبار خود در یک محیط نامشخص و ناشناخته هستند. همه کشورهای5LAS قبلاً نرخ‌های سیاستی را افزایش داده‌ و مقامات تصمیم گیرنده در حوزه پولی آن ها، دستورالعمل‌های رو به جلو را تغییر داده‌اند.

علیرغم افزایش اخیر در نرخ بهره، رویکردها و مواضع سیاست پولی به طور کلی همان طور ​​باقی می ماند و به حمایت از بهبودی و رونق کسب و کار ادامه می دهد. با این وجود، این منطقه با مبادلات دشواری مواجه است و می بایست چشم‌انداز تورمی نامطمئن را با نرخ اشتغالی که هنوز به میزان قابل‌توجهی پایین‌تر از سطح قبل از همه‌گیری کرونا است و بهبودی نابرابر در بازار کار آمریکای لاتین،  متعادل کند.

 

Source:https://blogs.imf.org/2021/11/16/latin-americas-inflation-challenge/?utm_medium=email&utm_source=govdelivery

 

 

 

 

 

[1] Latin America’s Inflation Challenge

[2] Maximiliano Appendino

برچسب ها: تورم ، آمریکا ، مواد غذایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Pk2

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تورم آمریکا مواد غذایی آمریکای لاتین قیمت مواد غذایی همه گیری کرونا مکزیک و پرو بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۷۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در گزارشی تحت عنوان «سهم عوامل کلیدی موثر بر تورم و نهادهای متولی» عوامل اصلی ایجاد تورم و سهم هر یک از آن‌ها و سهم نهادهای مختلف در ایجاد و کنترل تورم را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بررسی روند تاریخی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد سه عامل اصلی ایجاد تورم در اقتصاد ایران شامل رشد نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی است؛ به‌طوری‌که هر ۱۰ درصد افزایش نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی به ترتیب ۵، ۴ و منفی پنج درصد تورم ایجاد خواهد کرد. بنابراین از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

همچنین تحلیل روند تورم و زیرگروه‌های آن طی دوره ۱۴۰۲-۱۳۹۲ نشان می‌دهد که از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی طی این دوره، گروه «خوراکی‌ها» ۱۰.۹ واحد درصد، «مسکن» ۶.۴ واحد درصد و «حمل و نقل» ۲.۵ واحد درصد از تورم (مجموعاً ۲۰ واحد درصد) را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل، سهم حدود ۷۳.۴ درصدی از تورم کل این دوره را دارند.

بررسی سهم زیرگروه‌های اصلی از تورم کل سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها سهم ۱۳.۹ واحد درصد از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند. در میان اقلام خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها میوه و خشکبار با سهم ۱.۸ واحد درصدی و گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن با سهم ۶ واحد درصدی بیشترین سهم را در تورم این گروه داشته اند. در رتبه های بعدی گروه‌های «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها» و «حمل و نقل» به ترتیب با سهم ۱۲.۹ و ۳.۵ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی قرار دارند. در مجموع سه زیرگروه «خوراکی‌ها»، «مسکن» و «حمل و نقل» در سال ۱۴۰۲ سهم ۲۹.۲ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین حدود ۷۱.۷ درصد از تورم سال ۱۴۰۲ مربوط به این سه گروه بوده است.

سهم ۳۹ درصدی وزارت جهاد در تورم

در بخش دیگری از این گزارش به سهم وزارتخانه‌های مختلف در تورم پرداخته شده است. در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ بیشترین تورم مرتبط با سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل بوده که عمدتا مرتبط با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی هستند. بر این اساس طی دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ از تورم ۱۰۰ درصدی به طور متوسط وزارت جهاد کشاورزی سهم ۳۹ درصدی، وزارت راه و شهرسازی سهم ۳۳ درصدی و وزارت صمت سهم ۱۸ درصدی را از تورم کل به خود اختصاص داده‌اند.

از طرف دیگر عوامل موثر بر اقتصاد ایران شامل نقدینگی و نرخ ارز بوده که عمدتاً در حیطه وظایف بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند. این دو متغیر دارای سهم مسلط حدود ۹۰ درصدی از تورم در اقتصاد ایران هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف