Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عزیزی در زمینه به حداقل رساندن فرآیند کاری فرآورده‌ای غذایی و آشامیدنی، افزود: شرکت‌های تولید کننده و واردکننده لازم است یکسری مدارک در خصوص آنالیز محصول، گواهی سلامت بهداشتی و کشور تولید کننده را در سامانه تیتک بارگذاری کنند. اگر محصولی جدید باشد که تا به حال، ارزیابی نشده باشد، یک مرحله ثبت منبع هم اضافه خواهد شد و اگر شرکت شناخته شده با استانداردهای بین المللی بالا باشد، ممکن است مشمول ارزیابی نشود و منبع، مستقیماً ثبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مدارک شرکت مورد نظر برای واردات محصول ضعیف باشد، ارزیابی ضروری است و بازرسان به صورت حضوری و یا غیر حضوری و برخط (آنلاین) محصول را ارزیابی می‌کنند، این فرآیند حدود دو یا سه روز و حتی در برخی موارد یک روزه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه جهت حمایت از تولیدات داخل، به محصولاتی که در داخل تولید می‌شوند، اجازه واردات داده نمی‌شود، گفت: صرفاً برای محصولات نهایی که تولید داخل ندارند، مجوز واردات صادر می‌شود.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در خصوص کدهای آی آر سی(IRC) صادره گفت: برای واردات مواد اولیه ۵۸ هزار و ۱۳۶ پروانه و برای صادرات مواد اولیه ۴۹ هزار و ۱۱۳ و برای محصول نهایی ۸ هزار و ۴۲۳ پروانه تاکنون صادر شده است.

وی افزود: تاکنون برای ۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۱۴۵ فرآورده مواد اولیه و ۵۸۶ میلیون و نود و ۱۶۰۷ محصول نهایی ترخیص شده‌اند و کل شناسه گذاری انجام شده چهارصد و پنجاه میلیون و صد و بیست و هشت هزار و پانصد و پنجاه و نه عدد است که به دلیل تنوع زیاد مواد غذایی، تعداد اقلام به پنج یا شش میلیارد رسیده است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: تعداد و تنوع فرآورده‌های غذایی، ما را بر آن داشت که در ابتدا محصولات غذایی با ارزبری بالاتر و گران‌تر وارداتی که امکان تقلب در آنها بیشتر است، در اولویت برچسب گذاری قرار گیرند، به عنوان مثال روغن زیتون از جمله مواد غذایی است که احتمال تقلب در آن زیاد است. مواد غذایی با قیمت پایین‌تر در اولویت بعدی برای کدگذاری، برچسب شناسایی و ردیابی هستند.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های سامانه تیتک به طور کامل در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی آماده نیست، گفت: بیش از شصت و هشت گروه کاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شده و همه شرکت‌های بزرگ تولیدی و نیز انجمن‌های بزرگ را بسیج کرده‌ایم تا ثبت محصول را آغاز کنند، ولیکن به دلیل اینکه سامانه مجوز ترخیص همچنان قابل بهره برداری نیست، در این حوزه با مشکل مواجه هستیم. زیرا فرآیند پیگیری آن مشخص نیست که این کالا همچنان در شرکت پخش هست یا اینکه مجوز ورود به بازار را دریافت کرده است.

عزیزی در خصوص اهمیت بررسی اصالت کالاهای سلامت محور گفت: در مورد کالاهای وارداتی حتماً کد آی آر سی(IRC) را مشاهده و با ارسال پیامک یا از طریق اپلیکیشن و یا حتی سیستم تلفنی می‌توانند اصالتاً کالا را بررسی کنند که آیا این کالا از مسیر قانونی و یا به صورت قاچاق وارد کشور شده است و خوشبختانه در حوزه واردات، این سامانه تکمیل شده و هیچ کالای وارداتی نیست که کد آی آر سی(IRC) نداشته باشد.

وی، یکی از چالش‌های فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی را مناطق آزاد، بازارچه‌های مرزی و ته لنجی ها و کولبرها دانست و افزود: کالاهایی که از این طرق وارد کشور می‌شوند به دلیل قوانین خاص آن مناطق، امکان ثبت در سامانه تیتک را ندارند و به طبع آن ردیابی و بررسی اصالت آنها مورد سوال است.

کد خبر 5210416

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد حسین عزیزی سازمان غذا و دارو محصولات غذایی غیرمجاز ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کووید 19 شیوع کرونا اهدای خون سلامت روان علیرضا رئیسی سازمان بیمه سلامت علیرضا زالی داروخانه دانشگاه علوم پزشکی تهران روانشناسی فرآورده های غذایی غذایی و آشامیدنی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام

شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می‌کند.

به گزارش مشرق، لبنیات یکی از مهمترین گروه های غذایی انسان به شمار می رود که ویتامین های حاوی آن، سلامت شما را تضمین می کند؛ کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند به طوری که مصرف ۲ تا ۳ لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند.

با این همه در خصوص مصرف شیر و لبنیات سوالات زیادی برای افراد پیش می آید که در این متن سعی شده به برخی از آنها پاسخ داده شود:

آیا شیر فقط برای بچه ها و استخوان‌های قوی نیست؟

بله، شیر و غذاهای لبنی برای رشد سالم، رشد و ساخت استخوان‌های قوی مهم هستند. اما آیا می دانستید خوردن لبنیات با قلب سالم، هضم غذا و عملکرد سیستم ایمنی و همچنین رشد اولیه مغز و مدیریت وزن مرتبط است؟ روزانه سه وعده لبنیات همراه با میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل مصرف کنید.نوشیدنی‌های تخمیری مانند کفیر را امتحان کنید، فرقی نمی کند ۵ ساله باشید یا ۵۵ ساله، لبنیات می تواند در سفر سلامتی به شما کمک کند.

آیا نمی‌توانم مواد مغذی خود را از جای دیگری دریافت کنم؟

بیشتر توصیه‌های مربوط به کلسیم، ویتامین D و پتاسیم را که سه مورد از چهار ماده مغذی کم مصرف مورد توجه سلامت عمومی هستند (چهارمین مورد فیبر است) رعایت نمی‌کنند. غذاهای لبنی بیش از نیمی از کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی را تامین می کنند و کم هزینه ترین منابع این ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

جایگزینی مواد مغذی موجود در غذاهای لبنی با غذاهای غیر لبنی مستلزم افزایش کل غذای دریافتی، هزینه و کالری است (برخلاف سه وعده توصیه شده از غذاهای لبنی). فقط به همین جا بسنده نکنید: برای مقرون به صرفه ترین رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، از انواع غذاها – از جمله لبنیات، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و سایر پروتئین های بدون چربی استفاده کنید.

آیا شیر طعم دار مانند برخی از شکلاتها (تلخ) مغذی است؟

شیر طعم‌دار منبع مهمی از مواد مغذی برای بسیاری از بچه‌های در حال رشد است. این یک منبع خوب یا عالی از ۱۳ ماده مغذی ضروری است و تنها حدود ۴ درصد از قندهای افزوده شده به رژیم غذایی کودکان را تامین می کند.

طبق این مطالعه، مصرف شیر طعم‌دار با اضافه وزن یا چاقی مرتبط نیست و اغلب با کیفیت کلی رژیم غذایی سالم‌تر مرتبط است. بچه‌ها طعم آن را دوست دارند و بنابراین تمایل بیشتری به نوشیدن آن دارند، که منجر به مزایای تغذیه‌ای و کاهش ضایعات غذا می‌شود.البته، شیر طعم دار مانند شیر شکلات فقط برای بچه ها نیست. بعد از تمرین یک وعده ۸ اونسی مصرف کنید تا آنچه بدن برای کمک به ریکاوری نیاز دارد را دریافت کنید.

آیا غذاهای لبنی با شیر کامل می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند؟

غذاهای لبنی کم چرب یا بدون چربی را برای افراد ۲ سال و بالاتر توصیه می کنیم اما دستورالعمل چربی های اشباع را رد نمی کنند. این محدودیت در ۱۰ درصد از کل کالری روزانه شما محدود شده است. ممکن است یک وعده لبنیات با شیر کامل را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم در نظر بگیرید.

تحقیقات نوظهور نشان می دهد که خوردن لبنیات با شیر کامل نه تنها می تواند در یک برنامه غذایی سالم قرار گیرد بلکه می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، مرگ و میر، سکته مغزی، فشار خون بالا و چاقی کمک کند. اثرات محافظتی آن احتمالاً به دلیل مزایای مشخصات منحصر به فرد مواد مغذی لبنیات است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بهترین زمان خوردن تخم‌مرغ برای لاغر شدن
  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند