Web Analytics Made Easy - Statcounter

غذای منجمد شده در منزل و شرایط نگهداری و استفاده از آن

میزان کیفیت یک ماده‌ غذایی منجمد شده به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال نوع ماده‌ غذایی که منجمد می‌شود بسیار مهم است؛ اگر خامه یا تخم مرغ منجمد شود قطعا ارزش غذایی آن حفظ نشده و مصرفش برای بدن احتمالا فایده ای نخواهد داشت.

مهم‌ترین عامل در حفظ کیفیت و ارزش غذایی، روش و شیوه انجماد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر یک میوه یا سبزی تازه در فریزر خانگی منجمد شود پس از مدتی با افت کیفیت از نظر ظاهری و سلامت مواجه می‌شود، هرچه مدت زمان نگهداری آن طولانی‌تر باشد این افت هم بیشتر می‌شود؛ تا جایی که پس از مدتی فقط یک بسته بی‌ارزش در فریزر باقی خواهد ماند.

ارزش غذایی مواد منجمد شده تغییر می‌کند؟

در فرآیند انجماد مواد غذایی در فریزر خانگی، کالری، مواد معدنی، چربی، کربوهیدرات و قند مواد غذایی تغییری نمی‌کند؛ اما ویتامین‌های مختلف مثل فولات و C درخطر هستند. به دلیل پایین بودن سرعت انجماد در فریزرهای خانگی، مواد غذایی در طول مدت انجماد ویتامین‌های مختلف خود را از دست می‌دهند. همچنین آب این مواد از بافت سلولی خارج می‌شود و به شکل بلورهای درشت یخ می‌بندد. همین امر نیز بر کاهش کیفیت و از دست دادن ویتامین‌ها تاثیرگذار است.

چطور از کیفیت ماده‌ غذایی منجمد شده آگاه شویم؟

برای اطمینان از کیفیت مواد غذایی منجمد شده باید دو نکته‌ مهم را بررسی کرد:

وزن ماده‌ غذایی قبل و بعد از انجماد نباید تغییر کند. ماده‌ غذایی پس از یخ‌زدایی نباید آب بیندازد

اگر ماده‌ غذایی پس از انجماد سنگین‌تر شود یا پس از یخ‌زدایی آب بیندازد نشانه‌ خوبی نیست و این پیغام را می‌رساند که «این ماده ارزش کمی دارد و برای استفاده خیلی مناسب نیست»

چطور مواد غذایی منجمد با کیفیت داشته باشیم؟

با توجه به توضیحاتی که درباره‌ مواد غذایی منجمد شده در منزل بیان شد، مطمئن‌ترین روش برای نگهداری این نوع مواد، تهیه‌ آن از کارخانجات تولید کننده‌ و برند های معتبر است؛ اما نباید این نکته را فراموش کرد که هر کارخانه‌ای نمی‌تواند ماده‌ غذایی منجمد باکیفیت تولید کند. بهترین روش برای انجماد مواد غذایی «روش انجماد فوق سریع» است. پس باید با کمی تحقیق به دنبال برند یا شرکتی باشیم که تولیدات خود را با این روش انجام می دهد.

یکی از شرکت هایی که در ایران به این روش دست یافته و تولیدات قابل قبولی با اتکا به این روش به بازار ارایه می کند«کارخانجات پمینا» است.

روش کار در این مجموعه به این شکل است که مواد غذایی تازه در تونل‌های هوای سرد با دمای منفی 40 درجه قرار می‌گیرند و در اثر جریان هوای سرد، به سرعت منجمد می‌شوند.

در این روش، سلول‌های مواد غذایی بدون از دست دادن آب یا تغییر شکل، منجمد می‌شوند. بلورهای ریز یخ که از طریق منجمد شدن آب درون سلولی تشکیل شده است، از سلول‌ها محافظت می‌کند و مانع از دست دادن ویتامین‌ها، رنگ و طعم شده، از تغییر شکل ظاهری نیز جلوگیری می‌کند.

در این روش برای حفظ شکل و رنگ سبزیجات از سدیم استفاده نمی‌شود و هیچ ماده‌ نگهدارنده‌ای نیز مصرف نمی‌شود. IQF روشی است که ماده‌ غذایی را به تازگیِ زمان تولید نگه می‌دارد و آن را با بالاترین کیفیت و ارزش غذایی به دست مصرف کننده می‌رساند. در این روش علاوه بر انجماد مواد غذایی مختلف، غذاهای نیمه آماده‌ای مثل پیتزا و کباب نیز منجمد می‌شوند و در زمان خرید به راحتی آماده‌ مصرف هستند.

مفیدترین غذاهای نیمه آماده‌ منجمد کدامند

پیتزا، رول سبزیجات و گوشت، ساندویچ‌ها و انواع مرغ سوخاری که به روش IQF منجمد شده‌اند، بهترین غذاهای نیمه آماده‌ای هستند که می‌توانید با خیالی آسوده تهیه و در فریزر منزل نگهداری کنید. این غذاها مواد ریزمغذی فراوانی دارند و میزان کمی چربی در آن‌ها به کار رفته است. همچنین مواد معدنی، پروتئین و ویتامین‌های فراوانی در این غذاها وجود دارند.

ماهی،‌ میگو، گوشت و مرغی که به روش IQF منجمد شده است بدون مواد نگهدارنده تهیه شده و سالم‌ترین مواد پروتئینی موجود در بازار هستند و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.

بهترین روش استفاده از مواد غذایی منجمد

برای استفاده از مواد غذایی منجمد باید از روش یخ‌زدایی آن آگاه بود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

سبزیجات نیازی به یخ‌زدایی ندارند و می‌توان آن‌ها را مستقیم از فریزر به قابلمه‌ غذا منتقل کرد. میوه‌های منجمد نیاز به چند دقیقه قرار گرفتن در فضای اتاق دارند و سپس قابل استفاده هستند. گوشت،‌ مرغ، ماهی و میگو باید قبل از پخته شدن به شکل کامل یخ‌زدایی شود. برای این کار باید بسته‌ی حاوی ماده‌ی غذایی را در یخچال قرار داد تا به دور از باکتری‌های محیطی و در شرایطی مناسب، به آرامی از حالت منجمد خارج شود.

غذای منجمد مفید است اگر...

اگر مواد غذایی مختلف به درستی انتخاب و به روش مناسب منجمد شوند از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و هیچ ضرری برای سلامتی ندارند. مناسب‌ترین روش انجماد، استفاده از روش IQF است که در تمام دنیا فقط در کارخانجات قابل انجام است. در ایران «پمینا» یکی از کارخانه‌هایی‌ست که از تکنولوژی IQF درخطوط تولید استفاده می‌کند. مواد غذایی مختلف و غذاهای نیمه آماده‌ تولید شده توسط پمینا با روش IQF منجمد می‌شوند و به تازگیِ زمان تولید به دست مصرف‌کننده می‌رسند.

از آن جایی که در زندگی مدرن امروز نگهداری مواد خوراکی فریز شده در فریزرهای خانگی به یکی از امور بدیهی تبدیل شده است، بهتر است نکاتی را که در این مطلب عنوان کردیم به یاد بیاورید و هوشمندانه انتخاب کرده و به صورت استاندارد مصرف کنید.

پربیننده ترین چگونه کد ملی خود را استعلام کنیم / ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند فرهنگیان وام ویژه می‌گیرند؟ شرایط استخدام ۲۷هزار نفر در آموزش و پرورش بودجه برای رتبه‌بندی معلمان پیش‌بینی شد مطالبات معوق معلمان حق‌التدریسی‌ پرداخت شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی مواد خوراکی فریزر یخ زدایی مواد نگهدارنده کاله انجماد مواد غذایی پمینا غذاهای نیمه آماده مواد غذایی منجمد غذایی منجمد شده منجمد می شوند ارزش غذایی ویتامین ها ترین روش یخ زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟

سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: کدام نوع ملحفه‌ موجب ابتلا به اگزما می‌شود؟

وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم

وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟

وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229764 برچسب‌ها آسم و آلرژی

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • قیمت محصولات غذایی منجمد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد، گوشت بوقلمون و قارچ اعلام شد
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید